Sport

Luka Modrić proglašen najboljim sportašem Balkana

27.12.2018.

Luka Modrić proglašen najboljim sportašem Balkana

Ne prestaju stizati nagrade za Luku Modrića. Najbolji nogometaš svijeta skinuo je s trona i Srbina Novaka Đokovića i postao najbolji sportaš Balkana.  Riječ je o nagradi koju dodjeljuje bugarska novinska agencija

Luka Modrić najbolji je sportaš Balkana. Novak Đoković, tenisač iz Srbije koji je osvojio drugo mjesto može mu samo čestitati.

Ovo je definitivno bila godina najboljeg hrvatskog i svjetskog nogometaša koji je ljetos Vatrene vodio do srebra na Mundijalu, a kasnije dobio mnoge prestižne nagrade pa i Zlatnu loptu.

Posljednja nagrada koja Modrića proglašava sportašem Balkana po 46. je put organizirana od strane bugarske novinske agencije, a Modrić je tek drugi nogometaš u povijesti koji je proglašen najboljim. Prije njega to je jedino uspjelo legendarnom bugarskom reprezentativcu Hristi Stoičkovu.

Kapetan Vatrenih tako je prekinuo petogodišnju dominaciju srbijanskog tenisača Novaka Đokovića, a u izboru je dobio 75 od mogućih 90 bodova. Najboljom sportašicom proglašena je tenisačica Simona Halep.