Sport

Igor Štimac: Sanaderu i Kerumu rekao sam ne, nikada se neću vratiti u Hajduk!

02.06.2018.

Igor Štimac: Sanaderu i Kerumu rekao sam ne, nikada se neću vratiti u Hajduk!

Uvijek kada Igor Štimac gostuje pred tv kamerama ne može biti nezanimljivo. Nekadašnji as Vatrenih, potom predsjednik Udruge prvoligaša pa trener i izbornik pričao je o svemu. Dotaknuo je osim nogometnih i političke teme, a priznao je da se, iako su ga nekoliko puta zvali nikada ne bi vratio u Hajduk.

Punih godinu dana Igor Štimac je bez posla pa je iskoristio prigodu i kao glavni menadžer regrutira i trenira kandidate u nogometno-televizijskom showu Utakmica života. Naravno da onom pravom trenerskom izazovu, onom na klupi nekog kluba nije rekao zbogom, ali čeka pravu priliku. Ovih dana pisalo se da će možda sjesti na klupu svog nekadašnjeg kluba Derby Countyja. No...

- Ništa od toga. To je riješeno. Na klupu će sjesti moj dobar prijatelj i istinska ikona Frank Lampard - rekao je Igor Štimac gostujući u emisiji Zoom Zagreb na Z1 televiziji.

Često su ga nakon što je otišao iz Hajduka, kojem je donio posljednji naslov prvaka Lijepe naše razni ljudi vraćali na Poljud, nagovarali ga da se vrati, ali Štimac tvrdi da je to zauvijek završena priča.

- Vi ne možete više biti član Hajduka. To je žalosno. Možete samo biti član Našeg Hajduka, a to je tragično - priča Štimac.

- Nikada se neću vratiti u Hajduk. Ja sam svoje pokazao. U Splitu nitko ne može uspjeti. Ako ste prvak Hrvatske odmah se traži da budete prvak Europe, da se stalno igra u Ligi prvaka, a to je nemoguće. Nikada nisam razmišljao niti ću razmišljati o povratku u Hajduk jer sam tu stranicu u svom životu završio. Na kraju krajeva želim svojoj obitelji i svojoj djeci miran život i mirnu plovidbu kroz živote, a ne traume - rekao je Štimac i ekskluzivno izjavio:

- Kada sam otišao iz Hajduka direktno me tadašnji predsjednik Vlade Ivo Sanader zvao da se vratim. Rekao sam mu ne, a isto sam u dva navrata kasnije rekao kada me u Hajduk zvao moj prijatelj Željko Kerum. Uvijek sam ovisio o samom sebi, a ne o nikom drugom pa sam se i mogao tako postaviti - rekao je Igor Štimac.

Upitan bi li ikada preuzeo Dinamo i je li ga Zdravko Mamić ili netko drugi zvao da dođe kao trener u Maksimir kazao je:

- Nikada s Mamićem o tome nisam razgovarao. U Dinamu nema toliko hrabrog čovjeka da me pozove na razgovor. Ja bih sigurno došao na razgovor da se radi o pravom projektu - rekao je bivši hrvatski izbornik.

- Politika je najodgovornija za stanje u hrvatskom nogometu. Nismo mi koji smo sudjelovali u nogometu krivi za loše stanje. Pokojni predsjednik Franjo Tuđman jedini je znao kolika je uloga sporta i sportaša u promociji mlade države i budućnosti Hrvatske. Nitko poslije njega to nije prepoznao - rekao je Štimac i dodao:

- Izuzetno me nervira ova naša politika. Ova zemlja ne može naprijed bez velikih reformi, brzih, oštrih i jasnih, a do njih ne može doći bez stabilne vlasti. A do stabilne vlasti možemo doći kod nas samo ako se dvije najveće sttranke udruže, ako žele dobro ovoj našoj Hrvatskoj. Može se to dogoditi ako se hoće. Treba ostaviti ego, taštine i prošlost sa strane - rekao je Štimac koji je poželio Vatrenima sreću na SP u Rusiji i najavio da će otići na Mundijal ako Hrvatska ode do polufinala.