Sport

Hrvatski vitezovi boksaju na Otoku: Skupo ćemo prodati svoju kožu

14.02.2018.

Hrvatski vitezovi boksaju na Otoku: Skupo ćemo prodati svoju kožu

Hrvatski vitezovi odletili su prema Velikoj Britaniji. Nakon poraza u prvom dvoboju u Svjetskoj boksačkoj ligi kod Talijana red je i pred ljubiteljima boksa na Otoku pokazati se u dobrom svjetlu. Najviše se očekuje od Damira Plantića u kategoriji do 81 kilograma.

Tijesan poraz kod Talijana od 3-2, na startu Svjetske boksačke lige nije deprimirala Hrvatske vitezove. Već u petak nadaju se da će iznenaditi Britance, koji su u prvom kolu isto poraženi od Francuza i koji su, objektivno bolja momčad od Talijana.

Najviše se očekuje od Damira Plantića u kategoriji do 81 kilograma, a Plantića čeka opasan suparnik Joe Ward. Irac je trostruki europski prvak, a ima i dvije srebrne medalje sa svjetskih prvenstava.

- Spreman sam. Volim reći da sam rođen spreman - kazao nam je Damir Plantić.

- Više sam nervozan radi leta nego radi Warda - dodao je hrvatski borac.

Prije Damira Plantića će u ring Izraelac Alaverdian u najlakšoj kategoriji. On je pojačanje Hrvatskih vitezova iz Izraela a bori se protiv MaCDonalda. U lakoj kategoriji Mateo Komadina snage će odmjeriti s Calumom Frenchom, dok se Mate Rudan u velteru bori s Patom McCormackom. Posljednji će u ring superteškaš Marijan Brnić s Novozelanđaninom Patrickom Mailatom.

- Britanci su jači od Talijana od kojih smo izgubili, ali imamo i mi svoje šanse na otoku - najavio je Leonard Pijetraj, izbornik hrvatske boksačke reprezentacije.

Borba između Hrvatskih vitezova i British Lionsheartsa održat će se u petak u 20 sati u Gatesheadu, a u idućem kolu Hrvatska je konačno i domaćin i to u Zadru.