Sport

Hrvatski malonogometaši najbolji na Adria Cupu

05.05.2019.

Hrvatski malonogometaši najbolji na Adria Cupu

Nakon dva dana odličnih utakmica, spušten je zastor na premijerno izdanje HEP Adria Cupa, pripremnog turnira za nadolazeće Svjetsko socca malonogometno prvenstvo u Grčkoj.

U NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku nastupale su četiri reprezentacije, a najveći pehar podigli su hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Dinom Kovačem, koji su u posljednjoj, odlučujućoj utakmici, preko socca penala stigli do pobjede nad Slovačkom.

''Čestitao bi dečkima na pobjedi. Zadnju utakmicu igrali smo bez pet igrača, ali oni koji su bili, dali su sve od sebe. Mislim da smo bili puno bolji od Slovačke i da smo apsolutno zasluženo pobijedili. Jako sam zadovoljan s ovakvom reprezentacijom koju sam složio i svi će sigurno biti u konkurenciji za odlazak na Kretu'', izjavio je izbornik Kovač.

''Mi smo pokazali što možemo, vratili se iz praktički izgubljene utakmice, dobili na penale i osvojili turnir. Falilo je par bitnih igrača u ovoj zadnjoj utakmici pa sam ja preuzeo kapetansku traku. Hvala izborniku na ukazanom povjerenju. Mislim da bi ove godine na Svjetskom prvenstvu s ovakvom ekipom mogli daleko dogurati'', pojasnio je Marko Pavlović, reprezentativac koji je hrvatsku već predstavljao na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

''Velika je čast predstavljati Hrvatsku u bilo kojem sportu, a pogotovo u malom nogometu koji je najrašireniji sport kod nas. O pobjedniku su ovoga puta odlučivali socca penali koji su meni osobno draži, ali o ukusima se ne raspravlja. Ostvarili smo ono što je bilo zacrtano i idemo se dalje pripremati za Svjetsko prvenstvo pa kako bude'', izjavio je Valentino Kolić, jedan od novih igrača u redovima hrvatske reprezentacije.

Drugo mjesto na turniru osvojila je Slovačka, koja je iznjedrila i najboljeg igrača turnira.

''Jako sam zadovoljan ovim turnirom. Mislim da smo dali sve od sebe. Počašćen sam što sam ovdje i što sam predstavljao svoju državu. Konkurencija je bila jaka, Hrvatska ima sjajne igrače i zato sam još više sretan, što sam i uz njih uspio biti najbolji igrač turnira'', kazao je Andrej Gala, MVP HEP Adria Cupa.

Broncom se okitila reprezentacija Križevaca, a iz njihovih redova stigao je i najbolji strijelac turnira, ujedno i kapetan reprezentacije Križevaca, Stjepana Korenika.

Četvrto mjesto osvojila je Belgija, koja je došla u najmlađem i možda najneiskusnijem sastavu pa jednostavno nisu mogli protiv slovačkih i hrvatskih konkurenata.