Sport

Hrvati briljirali na startu Socca malonogometne Lige prvaka

06.09.2019.

Hrvati briljirali na startu Socca malonogometne Lige prvaka

Dva hrvatska predstavnika na ovogodišnjoj malonogometnoj Socca Ligi prvaka u Mariboru, Autoprijevoznik Blažević MNK Sasina i Autoservis Crnaić iz Vinkovaca, visokim pobjedama sjajno su otvorili ovo prestižno natjecanje koje se igra pod okriljem ISF-a (Svjetska malonogometna federacija).  

Vinkovčani su u svojoj prvoj utakmici slavili nad slovačkom ekipom Papalalulu iz Bratislave s visokih 7:2, dok su igrači Sasine deklasirali belgijske predstavnike Charleroi Steaua Moustier s nevjerojatnih 15:0. 

'- Baš nam je drago što smo otvorili turnir pobjedom i pogotovo tako visokim rezultatom. Nismo gledali ostale protivnike, ali od Slovaka smo bili kvalitetniji barem za jednu nijansu. Sama riječ ''Liga prvaka'' u svakom igraču budi neki osjećaj. Nama je ovo vrhunac malog nogometa, fantastično je igrati ovdje i drago nam je što predstavljamo Vinkovce i Hrvatsku na jednom ovako velikom i važnom natjecanju -  izjavio je Daniel Jaman, kapetan momčadi Auto servis Crnaić Vinkovci.

'- Bilo je lakše nego što smo očekivali. Mislim da će daljnje utakmice biti puno teže, ali nadamo se isto pobjedama. Ovdje u Mariboru mi se sve čini super organizirano i mislim da će se moći pratiti jako dobar mali nogomet.  Došli smo osvojiti ovo natjecanje. Jedino to priznajemo - samouvjereno je rekao Filip Hruška, igrač AP Blažević MNK Sasina.

Jutros su naši sastavi nastavili s pobjedničkim nizom. Vinkovčani su s 4:1 svladali irsku Galway Poloniu (Jaman, Marinić, Ležaić, Raguž), dok je AP Blažević MNK Sasina bila bolja od rumunjskog sastava AS Liberto iz Iasia s 5:4 (Vuković x2, Zeko, Stojić, Hruška).

Natjecanje se nastavlja popodne posljednjim utakmicama grupne faze. Naši sastavi osigurali su osminu finala, a Vinkovčani će još snage odmjeriti s prošlogodišnjim osvajačima Lige prvaka, poljskim prvacima Dynamik Torunom, dok će se dečki iz Sasine sastati s britanskom momčadi Tamworth Balkan's Stars FC.