Sport

Ekskluzivan razgovor sa Sandrom Suknom: Najteži dio je iza mene, lagano plivam i nadam se povratku vaterpolu

07.06.2018.

Ekskluzivan razgovor sa Sandrom Suknom: Najteži dio je iza mene, lagano plivam i nadam se povratku vaterpolu

Najbolji vaterpolist svijeta Sandro Sukno prije tri je mjeseca operirao srce. Operativni zahvat izveden je u Americi. Otada se Sukno oporavlja, a sjajna vijest stiže sa Save. Sukno je lagano počeo plivati, onako poput rekreativca no i to je velik pomak. 

Kako Sandro Sukno živi nakon operacije u Clevelandu, razmišlja li uopće o povratku vaterpolu saznajte u razgovoru koji je dao novinaru Z1 televizije.

- Dobro je. Kao što su bile pozitivne reakcije nakon operacije jer doktor je bio zadovoljan sa zahvatom mislim da je isto stanje, samo što je prošlo neko vrijeme. Pomalo mogu povećavat opterećenja u životu, malo plivati, ali to nije ni blizu povratku profesionalnom bavljenju vaterpolu - rekao je Sandro Sukno.

- Malo sam se maknuo od početka. Trebam ići korak po korak - dodao je najbolji vaterpolist svijeta.

Kada se saznalo da Sukno ima zdravstvenih problema javnost se senzibilizirala s najboljim vaterpolistom svijeta i članom svjetskih prvaka iz Hrvatske. Sukno je to sve pratio.

- To mi je dalo dodatnu snagu kada sam vidio da ljudi žele da se vratim i da ponovno igram. Najteži dio je iza mene, sada samo moram biti strpljiv i nadati se da ću se vratiti vaterpolu - rekao je Sukno. No je li lako biti strpljiv i ići polako?

- Nije lako, ali prihvatio sam to pa je lakše. Slušam liječnike i striktno se držim njihovih savjeta. Žurbe nema, moja najveća želja je vratiti se sportu kojeg volim jednoga dana - zaključio je Sukno. 

A dok se on tek polako vraća njegovi suigrači iz reprezentacije pripremaju se za nastup na završnici Svjetske lige u Budimpešti od 18. lipnja. Trenutno treniraju u Zagrebu, ali bez reprezentativaca iz Juga, Olypiacosa i Barcelonete.