Sport

Dinamo pronašao novog trenera - na klupu se vraća Nikola Jurčević!

12.03.2018.

Dinamo pronašao novog trenera - na klupu se vraća Nikola Jurčević!

Nekadašnji as Vatrenih već je vodio maksimirski klub, ali davno je to bilo, čak prije 15 godina.   

U Maksimiru očito vole bekove. Nakon Marija Cvitanovića koji je podnio ostavku novi trener je nekadašnji Vatreni as Nikola Jurčević. Neće to biti prvi put da će Jura voditi maksimirske modre jer u klubu je djelovao i sada već davne 2003. godine. Tada nije uspio osvojiti naslov prvaka, 'samo' je podigao pehare za Superkup i Kup Hrvatske. Sada je naslov prvaka imperativ i 'Jura' neće smjeti napraviti krivi korak.

Zanimljivo, Jurčević je posljednjih godina stalno radio kao pomoćni trener, a vjerno je pratio i pomagao Slavenu Biliću. Prvo su zajedno vodili hrvatsku reprezentaciju, a kasnije i poznate klubove poput Lokomotiva iz Moskve, turskog Bešiktaša te londonskog West Hama.

Jurčević u Dinamo dolazi u dobroj situaciji jer klub iako u lošoj formi ima velikih šest bodova prednosti ispred Hajduka te devet nad Rijekom i sve osim povratka naslova prvaka u Maksimirsku 128 bilo bi veliko iznenađenje.

Nikola Jurčević će se javnosti predstaviti u utorak u popodnevnim satima pa će biti jasnije tko će mu biti pomoćnik ili pomoćnici te će iznijeti svoje ideje i vizije kako maksimirski klub može naprijed u budućnosti.