Sport

Dinamo ispao iz Europe - Benfica slavila s 3:0

15.03.2019.

Dinamo ispao iz Europe - Benfica slavila s 3:0

Dinamovci su se porazom od 3-0 kod Benfice oprostili od ovogodišnjih nastupa u Europi, ali treba im čestitati jer su i u Lisabonu pokazali da sjajno igraju nogomet. Pali su nakon produžetaka i u osmini finala Europske lige završili svoj put.  

Nažalost, nikada nećemo saznati što bi bilo da je Amer Gojak zabio gol u 96. minuti i smanjio zaostatak na 2-1. Bilo je tada već 2-0 za lisabonsku momčad koja je do produžetaka stigla golom Jonasa iz 71. minute. Drugi gol za Benficu koju je bodrilo više od 47 tisuća navijača zabio je u 94. minuti stoper Ferreira.

Žalili su se modri u prvom dijelu, čini se s pravom i što im sudac nije dosudio kazneni udarac nakon što je u kaznenom prostoru domaćih pao Bruno Petković.

- Ono je bio penal. Ne trebamo se vaditi na takve stvari, to su situacije koje mogu odlučiti utakmice i vjerojatno bi pomogle jako puno, ali trebamo se okrenuti i raditi na stvarima koje možemo poboljšati - rekao je Petković po završetku utakmice koja je za Dinamo otišla nizbrdo kada je u 104. minuti, vrlo naivno, zbog dugog prigovaranja dinamovac Petar Stojanović dobio prvi i drugi žuti karton. Odmah nakon toga domaćini su zabili perfektan gol preko Grimalda.

- Dobro, to se dogodi, to su greške koje spadaju pod mladost - ludost. Nažalost, Petar je donio pogrešnu odluku, ali nije bio jedini koji je na Luzu donosio pogrešne odluke - zagonetno je rekao trener modrih Nenad Bjelica. Na pitanje je li mislio na suca Aytekina kazao je:

- Stvarno ne bih komentirao suđenje - zaključio je Bjelica.

Na Luzu, legendarnom lisabonskom stadionu modre je bodrilo više od 1200 Bad Blue Boysa. Po završetku dvoboja ispratili su svoje ljubimce gromoglasnim pljeskom, a i Portugalci su dinamovce ispratili velikim aplauzom i samo još jednom potvrdili koliko poznaju nogomet i kako su zapravo veliki sportaši.