Sport

Cedevita se okrenula Hrvatima i predstavila dva nova košarkaša

13.11.2018.

Cedevita se okrenula Hrvatima i predstavila dva nova košarkaša

Banić, Mustapić i Mršić. Taj trojac uprizorio se pred novinarima na zagrebačkom Velesajmu. Riječ je o dvojici novih košarkaša Cedevite koje je Veljko Mršić, sportski direktor kluba doveo u dogovoru s trenerom Rimcem. Dečki će odmah u akciju, možda već u srijedu budu na parketu u Berlinu u utakmici protiv Albe u Eurokupu.

Novi Cedevitin dvojac i ne treba posebno predstavljati jer znana su lica, pogotovo onima kojima košarku imaju u malom prstu. Jakov Mustapić zapravo je dijete Cedevite. Posebno se zahvalio sportskom direktoru Mršiću što ga je pozvao da se vrati.

- Zahvalio bih se sportskom direktoru Mršiću i treneru Rimcu što su mi dozvolili da se vratim u klub koji oduvijek smatram svojim i u kojem sam odrastao. Nisam puno dvojio kad je stigla ponuda. Ne mogu dočekati prve utakmice, prve treninge s ekipom i upoznavanje novih suigrača. Mislim da nas čekaju samo svijetle stvari u budućnosti - rekao je Mustapić.

- Predstavljamo dvojicu novih igrača, pojačanja za našu prvu momčad. Ne trebam ih puno predstavljati. Jako nam je drago da će činiti dio momčadi u daljnjem dijelu sezone i očekujem da će nam puno pomoći da ostvarimo naše ciljeve i očekivanja koje imamo - kazao je Veljko Mršić, a javnosti se obratio i Marko Banić.

- Nakon dugog niza godina izbivanja iz hrvatske košarke, shvatiš da je došlo vrijeme da se vratiš doma i lijepo se vratiti kući. Želim biti dio jedne lijepe priče. Cedevita se trenutno ne nalazi u najboljem trenutku, ali nadam se da ću svojim iskustvom pomoći da se situacija stabilizira. Sretan sam. Lijepo je biti kod kuće. Lijep je osjećaj znati da sam blizu svojih najmilijih i to je prevagnulo u cijeloj situaciji - kazao je Banić.

Cedevita već u srijedu igra Eurokup protiv Albe u Berlinu. Najvjerojatnije će u sastavu Slavena Rimca biti i Mustapić i Banić.