Sport

Cedevita prvak Hrvatske!

Autor: Biljana Starović / 04.06.2018.

Cedevita prvak Hrvatske!

Cedevita je novi stari prvak Hrvatske! Do petog uzastopnog naslova došli su svladavši Cibonu 3:1 u finalnoj seriji. Najkorisnijim igračem finala proglašen je Cedevitin kapetan Roko Ukić.  

Iako je Cibona iznenadila Cedevitu i povela u finalnoj seriji, Cedevita je s tri uzastopne pobjede pokazala koja je momčad najbolja u Hrvatskoj. U Draženovom domu su svladali domaćina 77:68 i tako došli do petog uzastopnog naslova.

- Dosta nervozna utakmica, znaš da si jedan korak do naslova i tako si blizu, a opet daleko. Imamo kvalitetu, ali ipak je tu bila dobra i motivirana Cibona. Čestitke njima, ali prije svega mojim momcima - kazao je Jure Zdovc, trener Cedevite.

Cibona je utakmicu dobro započela, no Cedevita je krajem prve četvrtine prešla u vodstvo koje je s više ili manje razlike održavala do kraja. Trener Cibosa smatra da je uspješna sezona iza njih, no želi za propuštenim prilikama u drugoj utakmici finalne serije.

- Cedevita je imala po dva kvalitetna rješenja na svim pozicijama i jednostavno su oni išli, da nas istroše maksimalno. U zadnjoj utakmici smo Cibona i ja pokazali karakter - rekao je trener Cibone Ante Nazor

MVP-em finala proglašen je Cedevitin kapetan Roko Ukić koji je ponosan i sretan zbog novog trofeja.

Prvaka Hrvatske znamo, a nakon kvalifikacijskih utakmica 28. lipnja i 1. srpnja znat ćemo i hoće li se naša reprezentacija plasirati na svjetsko prvenstvo u Kini.