Sport

Branko Tamše novi je trener rukometaša Zagreba!

Autor: Biljana Starović / 07.01.2019.

Branko Tamše novi je trener rukometaša Zagreba!

Branko Tamše novi je trener rukometnog kluba Zagreb. 41-godišnji Slovenac trenirao je Celje do rujna prošle godine kada je dobio otkaz zbog neočekivanog poraza u Ribnici. Na klupi Zagreba zamijenio je Linu Červara. 

Pronaći nasljednika Line Červara sigurno nije bio lak zadatak, no stručni stožer Zagreba se, nakon sveobuhvatne analize, odlučio za Slovenca Branka Tamšea. Dogovor o suradnji finaliziran je u petak u Mariboru, a Tamše je danas predstavljen novinarima. 

- Utvrđeno je da je u ovom trenutku gospodin Tamše naoptimalnija opcija s obzirom na mogućnost aklimatizacije, s obzirom na činjenicu da je gospodin Tamše radio u klubu, sličnom Zagrebu, koji igra Ligu prvaka. Činjenica je i da gospodin Tamše voli raditi s mladim igračima - rekao je direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković.

Tamše je s Celjem osvojio pet naslova prvaka i pet naslova pobjednika Kupa, no nakon neočekivanog prvenstvenog poraza u Ribnici, u rujnu prošle godine dobio je otkaz. 

- Meni je to, mogu reći, jedan veliki izazov, nakon Celja i Gorenja, još jedna stepenica više u mojoj karijeri. Direktor je rekao, i u pravu je, da volim raditi, volim raditi, puno raditi, maksimalno i dobro - kazao je novopečeni trener PPD-a Zagreb Branko Tamše.

Zagreb iduću utakmicu igra 2. veljače protiv Metalurga u SEHA ligi, s obzirom na reprezentativne obveze, odnosno Svjetsko prvenstvo koje počinje 10. siječnja.