Sport

Boksač Marko Milun: Uprskao sam u finalu i zato sam srebrni

04.04.2018.

Boksač Marko Milun: Uprskao sam u finalu i zato sam srebrni

Hrvatska je još jednom dokazala da je boksačka velesila. Na netom završenom prvenstvu Europe do 22 godine hrvatski su predstavnici osvojili dva srebra i jednu broncu.Odlična je to uvertira u boksački spektakl koji se ovog petka održava u Zagrebu, a u sklopu Svjetske boksačke lige.

Marko Milun, Leo Cvetković i Toni Filipi. Dečki su to koji su primali i zadavali udarce na Europskom prvenstvu mladih u Rumunjskoj, a za nagradu su stigli do sjajnih odličja. Marko i Leo do srebra, a Tin do bronce. Otkrili su da su to zapravo i očekivali, a neki su čak i nezadovoljni jer nisu postali zlatni.

- Uprskao sam stvar i nisam slušao trenera - otkrio nam je Marko Milun, novi teškaš iz radionice boksačkog majstora Leonarda Pijetraja koji je, zanimljivo, slučajno završio u boksu. Trenirao je kickboks u Splitu, upisao Policijsku akademiju, spremao se za Europsko prvenstvo, ali nije se u Zagrebu imao gdje pripremati pa je njegov trener nazvao Leonarda Pijetraja. Kada je Marko došao u boksačku dvoranu u Dubravi zaljubio se u boks i kickboks je postao prošlost.

- Zavolio sam boks, ispisao se s Akademije i ostajem tu. Zasad je super - kazao nam je Milun kojeg na Europskom prvnestvu nitko nije impresionirao, a ponavlja da je u finalu kiksao na taktičkom planu i da je zato poražen od Talijana.

- Dosta je teško tući se tako često i kratkom vremenskom periodu. Psiha isto mora biti na visini. Zadnji dan sam se malo pogubio i izgubio - zaključio je Marko Milun.