Sport

Bišćan osvojio dvostruku krunu pa ga potjerali iz Ljubljane: Nije pošteno, razočaran sam

08.06.2018.

Bišćan osvojio dvostruku krunu pa ga potjerali iz Ljubljane: Nije pošteno, razočaran sam

Iako je pokorio susjednu Sloveniju i ljubljanskoj Olimpiji donio duplu krunu ipak su ga potjerali. Igor Bišćan, poznati hrvatski trener nekome nije odgovarao pa su mu pokazali izlazna vrata. 

Dobra stvar je da će bivši hrvatski reprezentativac Igor Bišćan imati više vremena za svoje najdraže djevojke – četiri kćeri i suprugu. Kako je podnio razlaz s ljubljanskom Olimpijom?

- Teško je ukratko objasniti cijeli slučaj. Jednostavno vodstvo kluba nije bilo zadovoljno načinom na koji sam stigao do tih trofeja - rekao je Bišćan.

- Raskinuli smo ugovor. Razočaran sam, očekivao sam da će se vrednovati što smo postigli, ali trenerski je posao takav, nisam ni prvi ni posljednji kojem se to dogodilo. Iskoristit ću ovo iskustvo kako bih bio pametniji u karijeri. 

Nije pomoglo ni to što su ga Olimpijini navijači baš obožavali. Na proslavi prvaka glavnim se ljubljanskim trgom orilo Bišćanovo ime i prezime.

- Navijači su me voljeli. Podrška mi je jako puno značila. U određenim trenucima oni su bili i prevaga da možda nisam i ranije otišao iz kluba - tvrdi Bišćan.

Milan Mandarić glavni je čovjek u Olimpiji. Evo kako se Bišćan razišao s njim.

- Pokušao sam ostati gospodin do kraja. Mandarić je gospodin u godinama, respektiram i njega i njegove godine i činjenicu da je uložio svoj novac u klub. Bio sam nesretan zbog njegove nepoštene odluke, ali na kraju smo se razišli kulturno, kako i dolikuje ozbiljnim ljudima - rekao je Bišćan.

- Teško je predvidjeti koga ću dalje trenirati. Mislim da moja trenerska karijera ide u pravom smjeru. Treba biti smiren i strpljiv te pametan pri odabiru idućpg kluba - rekao je Bišćan i ostavio mogućnost povratka u hrvatski nogomet.

- HNL? Zašto ne? Bio bi to po meni korak više u odnosu na ono gdje sam bio do sada. U većini klubova rad je ipak na jednoj višoj razini - kazao je bivši hrvatski nogometaš, a odgovorio je i na pitanje bi li ikada mogao voditi Hajduk.

- Da ste me to pitali prije nekoliko godina rekao bih vam jako teško. Sada odgovaram teško, ali nestao je onaj jako. Tko zna što vrijeme nosi. Ekstremni sam dinamovac. Hajduk mi nikada nije bio drag no ljudi se mijenjaju i imam jako veliki respekt prema tom klubu. Hajduk je pokazao stav i karakter u vremenima kada to nije bilo jednostavno. U skorijoj budućnosti ne vidim se tamo, ali tko zna što će vrijeme donijeti - priča Bišćan koji je rekao da vjeruje u Vatrene na Svjetskom prvenstvu i da će sada konačno malo odmoriti. Čeka ga uživancija i more s pet princeza, sa suprugom i četvero djece. Neka se odmori, zaslužio je.