Sport

Ana Konjuh: Bol je bila strašna, kao da me netko nožem rezao po laktu

11.03.2019.

Ana Konjuh: Bol je bila strašna, kao da me netko nožem rezao po laktu

Ana Konjuh opet je morala pod nož. Mlada Dubrovkinja osjećala je strašnu bol u laktu, kao da ju je netko rezao nožem pa je nova, četvrta operacija bila neminovnost. Dosad najveći ožiljak na ruci vječno će je podsjećati na teški zahvat, ali njoj to nije bitno. Ona samo želi što bolje odraditi mukotrpnu terapiju te se bez ikakve boli vratiti onome što najviše voli – tenisu.

Dvadeset i jedna joj je godina tek, a već je četiri puta išla na operaciju lakta. Netko drugi klonuo bi duhom, možda bi i digao ruke od svega, ali tenisačica Ana Konjuh ne namjerava odustati. 

- Mislila sam da će ove godine biti sve u redu, ali nažalost nakon turnira u Budimpešti imala sam stanku od tjedan dana, išla sam probati nekoliko reketa prije SAD-a i ponovno me počelo boliti - rekla nam je Ana Konjuh.

- Imam nekoliko vrsti boli, ali ta glavna je stvarno užasna, kao da vas netko nožem sječe u laktu - otkrila je hrvatska tenisačica.

Zahvat je na Floridi izveo najbolji mogući liječnik. Svojevremeno je pomogao i slavnom košarkašu Michaelu Jordanu. Anin oporavak će biti dug i težak, a možda će tek u srpnju moći nešto raditi s lopticama. Do tada, svaki je dan čeka četiri sata rehabilitacije. 

- Sada imam najveći ožiljak koji će me vječno podsjećati na ovu najtežu operaciju dosad. To je bila rekonstrukcija ligamenta. Iz noge su mi uzeli i prebacili u lakat, a rekli su mi da se takva vrsta zahvata većinom radi kod bejzbola, a ne kod tenisa, ali šta je tu je. Bila sam kod najboljeg doktora na svijetu za to pa se nadam da će napokon sve biti u redu - zaključila je Ana Konjuh.