Sport

Ćiro Blažević najavljuje derbi: Hajduk je favorit, ali prvak će postati moj Dinamo

20.04.2018.

Ćiro Blažević najavljuje derbi: Hajduk je favorit, ali prvak će postati moj Dinamo

Hajduk je favorit protiv Dinama u nedjelju, izjavio je to trener svih trenera Ćiro Blažević s kojim smo, osim o najvećem hrvatskom derbiju pričali i o reprezentaciji koju za manje od dva mjeseca čeka nastup na Mundijalu u Rusiji. Otkrio nam je Ćiro i tko je bolji nogometaš, legendarni Zvone Boban ili Luka Modrić.

S 'trenerom svih trenera' nikada nije dosadno, ali kako ga baš svi žele pozdraviti, mnogi se s njim i fotografirati teško je na miru s njim popričati. No uspjeli smo. Prvo o velikom derbiju između Hajduka i Dinama koji se igra u nedjelju na Poljudu. Dinamo je i dalje prvi, ali prednost mu se smanjila na samo pet bodova.

- Hajduk je favorit, ali mislim da će radi lakšeg rasporeda, čak i ako izgubi u Splitu ipak Dinamo prvi proći ciljem - rekao je Ćiro Blažević, dodavši da je loš u prognozama.

Ćiro je pohvalio rad Hajdukovog trenera Željka Kopića, a o Nikoli Jurčeviću koji je ne tako davno sjeo na klupu Dinama kaže:

- On je trener znalac koji će napraviti homogenu ekipu Dinama i postati prvak Hrvatske - tvrdi Ćiro Blažević. Na pitanje tko mu je najdraži u trolistu Dinamo, Hajduk i Rijeka, jer sve je te klubove vodio odgovara:

- Volim sva tri kluba, ali ipak sam ja dinamovac - rekao je Ćiro priznavši da i danas u svom domu čuva čuveni Ćirin šal iz davne 1982. godine.

- Naravno da ga imam. To je nešto što je obilježilo moj život i karijeru. Meni je to važnije od bronce s Vatrenima u Francuskoj - rekao je Blažević.

A kada je već načeo temu reprezentativnog nogometa misli kako je izbornik Zlatko Dalić pravi čovjek za poziciju izbornika, jako vjeruje i njemu i svim igračima i očekuje nešto veliko za dva mjeseca u Rusiji. U nju ne ide, a utakmice će, kao i uvijek gledati sam. Na vječno pitanje tko je bolji - njegov kapetan Zvone Boban ili kapetan ove generacije Luka Modrić odgovara:

- To je teško komparirati. Modrić je izrastao u vanzemaljca, ali meni Bobana ne može nitko zamijeniti. Obožavam Luku Modrića kao igrača i kao čovjeka, ali neka bude treći pa ću onda reći da je bolji od Bobana - zaključio je Ćiro.