Lifestyle

Slavonac na modnom tronu

Autor: Matea Ćorić / 27.06.2018.

Slavonac na modnom tronu

Mladi hrvatski dizajner, Damir Begović pokosio je konkurenciju na međunarodnom modnom natjecanju u Novom Zelandu. Do nagrade od 6 tisuća novozelandskih dolara dovela ga je revija inspirirana slavonskim narodnim nošnjama.

Slavonija kao inspiracija za pobjedničku kolekciju; ne samo zbog svoje ljepote nego i zbog sve većeg iseljavanja tog dijela Hrvatske. 

''Pobjednička kolekcija EX-vonia inspirirana je visokom modom i slavonskom narodnom nošnjom. Bazirana je na unikatnim i jedinstvenim tehnikama koje su vezane za slavonsko-brodsku narodnu nošnju i odijevanje kojima dizajner suprotstavlja elemente odijevanja visoke mode'', rekao je mladi modni dizajner Damir Begović, apsolvent na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. 

Dizajner je u kolekciji koristio slavonske motive kao i tradicionalni način izrade odjeće kreirajući tako pet fantastičnih modela koji su naprosto oduševili novozelandsku publiku. Radi se, naime, o Damirovoj diplomskoj kolekciji koju je izradio na Tekstilno- tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Mladi je dizajner oduševljen pobjedom na natjecanju s kojeg se kratko javio s Novog Zelanda. 

 

Pobjednička kolekcija EX-vonia inspirirana je visokom modom i slavonskom narodnom nošnjom. Bazirana je na unikatnim i jedinstvenim tehnikama koje su vezane za slavonsko-brodsku narodnu nošnju i odijevanje kojima dizajner suprotstavlja elemente odijevanja visoke mode