Kultura

Zbog kiše ''More knjiga'' na Zrinjevcu prebačeno na subotu

Autor: Matea Ćorić / 29.06.2018.

Zbog kiše ''More knjiga'' na Zrinjevcu prebačeno na subotu

Kokteli, ležaljke, pijesak i dobra knjiga – knjigoljupci sutra pravac Zrinjevac jer počinje još jedno izdanje More Knjiga. Osim bogatog popratnog sadržaja: filmova na otvorenom,predavanja: posjetitelji će moći zaroniti u 500 besplatnih naslova. 

Kiša je malo poremetila planove. Iako je more knjiga bilo zakazano za danas, park Zrinjevac sutra od 10 sati postaje najpopularnija zagrebačka plaža. 

Novo izdanje zagrebačkog Mora knjiga na Zrinjevcu traje do 8. srpnja; posjetiteljima će svakog dana od 10 do 24 sata nuditi priliku da zavire u preko 500 besplatnih naslova. Organizatori najavljuju i bogat kulturni i zabavni program.

'Ovogodišnji program manifestacije, koja je proteklih godina privukla velik broj domaćih i stranih ljubitelja čarobnog svijeta knjiga, krije brojne zanimljive detalje. Dovoljno je reći da smo pripremili tajne filmske projekcije u suradnji s našim prijateljima iz Motovun Film Festivala, a za zaljubljenike u glazbu pripremili smo i nastupe DJ-eva u suradnji s Hrvojem Jelinčićem te DJ kolektivom Frühstück u predivnoj zelenoj oazi koju nudi park Zrinjevac', istaknula je organizatorica Mora knjiga Ana Marija Žužul.

Zrinjevačku plažu koja se prostire na više od 300 četvornih metara uredile su mlade produkt i grafičke dizajnerice Laura Mrkša i Anta Bučević, u stilu džungle koja simbolizira divljinu i slobodu koju u svijetu mašte nude knjige.