Kultura

Sve je spremno za Zagreb Book Festival

Autor: Biljana Starović / 03.05.2018.

Sve je spremno za Zagreb Book Festival

Narcisoidnost kao rezultat moderne tehnologije, kakvo je obrazovanje u doba moderne tehnologije, što je s umjetnom inteligencijom...sve su to teme o kojima će se govoriti na četvrtom izdanju Zagreb Book Festivala. 

I dok je u Muzeju za umjetnost i obrt prošloga tjedna otvorena izložba koja nam prikazuje kako su izgledale šezdesete u Hrvatskoj, na istom će se mjestu krajem mjeseca održati četvrto izdanje Zagreb Book Festivala koji će se baviti temom koja je tada bila nepoznata – Selfiejem kulture. Iako nije prošlo toliko puno vremena, mnoge stvari su napredovale.

- Ono što će biti zanimljivo čuti, od strane nekih od naših govornika na festivalu, jest što nam budućnost i tehnologija donosi, neke vizije, kako će svijet za deset, dvadeset, trideset godina izgledati  - rekla je Petra Ljevak, direktorica Zagreb Book Festivala

Zagreb Book Festival i Muzej za umjetnost i obrt vole se javno, od samog početka održavanja ovog međunarodnog književnog festivala. 

- Ove godine  uspjeli smo nastaviti tu suradnju tako da se program ZBF-a uklopio u izložbu "Šezdesete u Hrvatskoj - mit i stvarnost". Festival će biti jedan od vrhunaca programa tijekom ovih pet mjeseci koliko izložba traje - poručio je ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, Miroslav Gašparović.

U posebnom fokusu ovogodišnjeg izdanja bit će domaći autori – predstavit će se novi romani najznačajnijih hravtskih autorate će se slušati proza i poezija onih nagrađivanih. Bit će tu i brojni strani gosti, a među njima i Julia Donaldson, poznata britanska književnica za djecu, čije su slikovnice popularne širom svijeta.

U središtu festivala bit će panel diskusije, dok će se u Posebnom programu održati popularan ciklus pripovijedanja Spikigin. Početak i kraj festivala obilježit će glazbeni nastupi.