Kultura

Samo za najhrabrije mališane

Autor: Matea Ćorić / 19.04.2018.

Samo za najhrabrije mališane

Poznati detektivski hit iz 60-ih 'Tajna dvorca strave' na kojem su odrasle genracije djece, prvi put stiže na kazališne daske. Priča o trojici mladih detektiva i legendarnom redatelju filmova strave Alfredu Hitchcocku, biti će premijerno prikazana 27. travnja u Kazalištu Trešnja.  

Tri mala detektiva - Jupiter, Peter i Robert - u jednom od najpoznatijih romana za djecu Roberta Arthura “Tajna dvorca strave” krenuli su u hrabro istraživanje je li nadaleko poznati dvorac zaista uklet ili je na stvari nešto sasvim drugo.

Priča je to o prijateljstvu, zajedništvu i odrastanju troje dječaka osnovnoškolske dobi. Po nalogu slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje zagonetki u napuštenoj kući u kojoj se navodno pojavljuju duhovi i sablasti. Radnja se zbiva šezdesetih godina dvadesetog stoljeća, kada mladi detektivi, kako sami sebe nazivaju protagonisti priče, nisu mogli računati na pomoć tehnologije.

Intrigantni krimić "Tajna dvorca strave", u kojem trojica dječaka osnovnoškolske dobi istražuju veliku, praznu kuću u kojoj se navodno pojavljuju duhovi, uprizorila je redateljica Nina Kleflin.