Kultura

Kvartet Gubec

30.09.2019.

Kvartet Gubec

Veliki slavljenički koncert Kvarteta Gubec održat će se 6.listopada u Lisinskom. U 15 godina postojanja, članovi su bezbroj puta nastupili na radiju i televiziji, imali su mnoštvo prekrasnih koncerata pred vjernom publikom širom lijepe naše , a dobitnici su čak 4 Porina. Ususret koncertu Članove je Kvarteta danas primio i gradonačelnik Milana Bandić.

Danas slave velikih 15 godina. Članovi su se kroz godine mijenjali. Neki su odlazili, a neki novi dolazili.

- Početni sastav se promijenio. Danas su tu dečki koji pjevaju već deset godina: Vinko Ančić,Željko Grozaj i Robert Nikša i u toj pustavi ćemo nastupiti u Lisinskom- komentira član Kvarteta Gubec  Rajko Suholdčan

Ovjenčani su brojnim nagrada. Dobitnici su čak 4 Porina.

- Prošlo je petnaest godina, naš osnovni cilj i zadatak koji smo si dali je očuvanje kajkavske kulturne glazbene baštine od zaborava i da ono zadrži nekoje svoje mjesto na glazbenom nebu u Lijepoj našoj i uspjeli smo - nadodaje Suholdčan.

Dobru suradnju Grada Zagreba s Kvartetom i autohtonost njihovim pjesama komentirala je pročelnica ureda za kulturu Grada Zagreba.

- Kvartet Gubec nije tu da nas ostavi ravnodušnima i tu je da nas podsjeti tko smo, odkud smo i odkud su nam korjeni - naglašava pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić.

Karte za koncert 15 leta Gubec kvarteta’ u slobodnoj su prodaji na blagajni dvorane Lisinski. Na koncertu će ih pratiti njihov stalni tamburaški orkestar pod vodstvom Darka Berovića. Gosti koncerta su Ivica Pepelko i sopranistica Barbara Suhodolčan, a koja još iznenađenja je pripremio Kvartet Gubec, doznajte 6. listopada.