Kultura

Frizerski salon na kazališnim daskama

Autor: Matea Ćorić / 28.02.2018.

Frizerski salon na kazališnim daskama

Kredit, ovrha, propala veza. Kako to izgleda kada sve lađe potponu znaju Dalija i Iri, djelatnice frizerskog salona koji je upravo doživio ovrhu. Kako se ove dvije vedre heroine bore za svoju egzistenciju, pogledajte u CeKaTe-u, na predstavi 'Idi pa vidi'.

Farsično-komedijografski tekst Ladislava Prežigala “Idi pa vidi” govori o Hrvatskoj danas kroz prizmu dviju djelatnica istoimenog frizerskog salona.

Dalija i Iris profesionalne frizerke u naponu životnih stremljenja bivaju ovrhovljene. Osiromašene manje svojom ,više krivnjom sistema u koji su uronjene rođenjem odlučuju okrenuti novu stranicu i krenuti iz početka. Tu kreće priča u kojoj ćemo ih vidjeti kao vedre heroine u borbi za vlastitu egzistenciju. No u ovoj vrsti uslužne djelatnosti sve je jednostavno – bez mušterija nema egzistencije!

Kroz igru dviju glumica koje tumače pet likova doznajemo da je ta „Lijepa naša“ nekom doista takva; krasna, predivna, raj na zemlji, a drugima puko životarenje i muka puna gorčine gdje se život zna na tren činiti i besmislenim.

Njihovo rješenje je bijeg! Da, treba pobjeći dok je još vrijeme, ali ne bilo kamo jer tu je novi studio za uljepšavanje “Idi pa vidi” gdje spas čeka u pregršt dobrih ritmova, pomno odabranih uglazbljenih stihova kao i energičnih plesnih pokreta!

Tužna životna priča predočena je u veselu predstavu, koja će se premijerno prikazati u CeKate-u, 3. i 4. veljače. Sigurno će te zabaviti i nasmijati do suza, zato Idi pa vidi!