Hrvatska

Štrajk se nastavlja u tri nove županije

14.10.2019.

Štrajk se nastavlja u tri nove županije

Štrajk u osnovnim i srednjim školama prema cirkularnom modelu u ponedjeljak se nastavio u pet kontinentalnih županija - Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj. Kao i do sada, škole su otvorene, a za djecu čiji roditelji nemaju drugo rješenje - organizirano je čuvanje.

U ponedjeljak su u štrajku škole u pet kontinentalnih županija - Zagrebačka županija (ali ne i Grad Zagreb), Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec objavio je u kojim će se županijama strajkati u utorak, a za srijedu će informaciju objaviti sutra. 

Sutra će štrajkati Osječko-baranjska, Istarska i Šibensko-kninska županija.

Štrajk se nastavlja po cirkularnom obrascu. Podsjetimo, u petak su štajkale osnovne i srednje škole u Splitsko-dalmatinskoj, Varaždinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji. Prema podacima sindikata u štajku je bilo 88,17 posto zaposlenih u srednjim školama i 89,65 posto zaposlenih u osnovnim školama.