Hrvatska

POKOPANA HRVATSKA PRAVDA

Autor: Tomislav Radnić / 07.06.2018.

POKOPANA HRVATSKA PRAVDA

Članovi Udruge "Veronika Vere" pokopali su u četvrtak ujutro hrvatsku pravdu. Pogrebna povorka krenula je ispred Općinskog suda na Vukovarskoj, prošla pokraj Županijskog suda i završila na Trgu svetog Marka, odnosno, kod Vlade, Sabora i Ustavnog suda.

Članovi Udruge "Veronika Vere" odlučili su se na ovu prosvjednu akciju želeći ukazati na brojne probleme s kojima se susreću svi hrvatski građani čiji se postupak vodi na nekim od hrvatskih sudova.

Beskonačni procesi, visoki odvjetnički i sudski troškovi, sporost, korupcija, sumnjive presude - samo je dio tih problema, poručuju iz "Veronike Vere".

Od hrvatskih vlasti zahtjevaju da se uhvate u koštac s problemima u pravosuđu, prvenstveno korupcijom jer je ona, smatraju, generatot svih drugih oblika korupcije, a na koncu i odlaska sve većeg broja ljudi van Lijepe naše.

Sudski postupci koje neki od prosvjednika vode već dulje od dva desetljeća jednostavno su nepodnošljivi, a neke ljude oni vode i u smrt, poručuju iz Udruge "Veronika Vere" te traže da se hitno nešto napravi po tom pitanju.