Hrvatska

Milan Martić dobio 7 godina, a Milan Čeleketić 20 godina zatvora!

10.03.2020.

Milan Martić dobio 7 godina, a Milan Čeleketić 20 godina zatvora!

Županijski sud u Zagrebu objavio je presudu nekadašnjem predsjedniku tzv. SAO Krajine Milanu Martiću koji se nalazi u zatvoru u Estoniji! No, nepravomoćna presuda izrečena je i Milanu Čeleketiću, načelniku glavnog štaba tzv. Srpske vojske Krajine. Martić je dobio 7 godina za raketiranje Karlovca, s obzirom da je već osuđen u Hagu za raketiranje Zagreba. Čeleketić je dobio 20 godina i za Zagreb i Karlovac.

Martiću 7 godina zatvora, a Čeleketića  20 za raketne napade na Zagreb, Karlovac i Jastrebarsko!

Bila je to osveta za hrvatsku vojnu akciju Bljesak u zapadnoj Slavoniji '95. Tužiteljstvo ih tereti da su naredili napade na nekoliko hrvatskih gradova. A kako je Haški sud osudio Martića na 35 godina te sada robija u zatvoru u Estoniji, danas je osuđen samo za Karlovac, i to na 7 godina, dok je Čeleketić optužen na 20 godina, i to za napade na sva tri grada.

Obojica su oslobođena za napad na Jastrebarsko?!

Sudsko vijeće je ustanovila kako za Jastrebarsko nije utvrđeno da su taj napad zapovijedili Martić i Čeleketić, a i nije bilo ljudskih žrtava u ta dva grada.

Napad na Zagreb..

U Zagrebu je ubijeno sedam civila, a ranjeno 218. Martić, dakle, robija u Estoniji, dok Čeleketić slobodno hoda Srbijom koja ga odbija izručiti.