Hrvatska

Kreativna reakcija za nenasilje!

19.11.2019.

Kreativna reakcija za nenasilje!

Od 2015. godine provodi se projekt „Kreativna reakcija za nenasilje“, čiji je cilj promicanje nenasilja i tolerancije te poštivanje različitosti.

Kristijan je učenik trećeg razreda V. gimnazije. Svjestan je kako se među njegovim vršnjacima događa fizičko i verbalno nasilje, a bio je jedan od sudionika trodnevnog treninga protiv nasilja. 

- Jako mi se svidjelo jer su radionice bile interaktivne i zabavne. Povećali smo svoju svjesnost o nasilju kroz igru i zabavu, a uz to su i voditeljice bile izvrsne  - kazao je Kristijan Jakšić.

Jedna od voditeljica bila je Ivana Buljan Babić iz Ambidekster kluba, koja sitiče kako su reakcije učenika bile jako dobre. Sve to odvijalo se u sklopu projekta „Kreativna reakcija za nenasilje“, koji Udruga Zamisli, u suradnji s partnerima, provodi još od 2015. godine. Time žele promicati toleranciju i nenasilje te naučiti mlade da trebaju poštivati različitosti.

- Nekako smo kroz provođenje projekta vidjeli da su vršnjačke prezentacije odlična stvar jer tako vršnjaci prenose svoja znanja. I kroz jedan teorisjki dio, ali i onaj kreativni, koji se odnosi na dramske radionice i glumu - poručila je Sanja Krznarić iz Udruge Zamisli.