Hrvatska

I MILANOVIĆU DOSTA KORONE I MEDIJSKOG ISPIRANJA MOZGA?

11.07.2020.

I MILANOVIĆU DOSTA KORONE I MEDIJSKOG ISPIRANJA MOZGA?

Zoran Milanović je vrlo direktno i bez rukavica komentirao situaciju oko koronavirusa. Iz izjave koju je dao u Dubrovniku moglo bi se isčitati kako Milanović smatra da mediji previše peru mozak načinom na koji izvještavaju, kao i da bi se u pitanje mogle dovesti neke odluke stožera?! Neki analitičari smatraju da bi bilo dobro da glavni urednici mainstream medija, kada je medijsko izvještavanje u pitanju, osluhnu malo i Milanovića, a ne samo Vladu i Stožer?!

"Ovo je već postala jedna vrsta mrtve trke čija će studija ili istraživanje biti prva plasirana. To nema smisla. S ovim ćemo morati živjeti i što prije to prihvatimo kao neku vrstu normalnosti, to bolje. Recimo, ne kao neku veliku bolest, nego kao karijes. To se izliječi" - rekao je Zoran Milanović na otvorenju 71. Dubrovačkih ljetnih igara.

Poručio je i kako s virusom morati naučiti živjeti, ali i da su svi pod stresom zbog velike količine ne sasvim razumljivih informacija koje se plasiraju u medijima.

"Pomalo, posebno gledajući neke kanale, mislim da stvar mentalno izmiče kontroli i da će ljudi poludjeti na kraju, s obzirom na to koliko ih se šopa i ubija u pojam s informacijama koje ne razumiju ni oni koji ih plasiraju, a kamoli voditelji i publika", napomenuo je Milanović.