Hrvatska

Dok se Beljak ispričava, samoborski vijećnici traže njegovu ostavku!

15.01.2020.

Dok se Beljak ispričava, samoborski vijećnici traže njegovu ostavku!

I dalje se ne stišavaju reakcije oko tweeta Kreše Beljaka, u kojem je napisao kako UDBA nije ubila dovoljan broj hrvatskih emigranata. I dok se on danas ponovno ispričao, oporbeni zastupnici Gradskog vijeća Samobora traže njegov opoziv na mjesto gradonačelnika toga grada. Tvrde kako je Beljakovih deset godina na čelu grada najsramotniji period Samobora te kako je ovim tweetom samo nanio dodatnu štetu. 

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak još se jednom ispričao za svoj tweet u kojem tvrdi kako UDBA nije ubila dovoljan broj hrvatskih emigranata.

Ispričao sam se i iskreno mi je žao. Naravno da ne podržavam ubojstva, dao sam se isprovocirati i to je moja velika greška. No,vrlo je licemjerno da me prozivaju oni koji podržavaju ratne zločince i teroriste koji su radili doista velike i teške stvari koje su sramotile Hrvatsku. To, naravno, ne opravdava moj postupak, ja se zbog toga iskreno kajem i siguran sam da to više neću raditi - istaknuo je Beljak.

 

Dok se Beljak na Trgu svetog Marka ispričavao, na jednom drugom trgu, onom kralja Tomislava u Samoboru, dvoje oporbenih gradskih zastupnika zatražilo je njegov opoziv na mjesto gradonačelnika. 

- Tražimo od Kreše Beljaka da se povuče s mjesta gradonačelnika te pozivamo ostale institucije, poput Hrvatskog sabora i HSS-a, da se ograde od njegovog djelovanja i traže njegovo odstupanje -  kazala je nezavisna vijećnica Irena Franceković

Beljakovih deset godina na čelu Samobora opisuju kao najsramotniji period te smatraju kako je spornim tweetom samo dodatno naštetio gradu. HDZ-ov vijećnik  Vladimir Skendrović ističe kako Beljak svoj politički rad bazira na najnižim strastima.

- U subotu smo imali otvaranje spomenika u Bregani našim palim suborcima koji su oslobađali ovu zemlju, tim ljudima je dizao spomenik te pozivao na zajedništvo, a samo dva - tri sata nakon toga je napisao ovu morbidnu izjavu. To je samo dokaz da čovjek ne vlada sobom  i da je krajnje vrijeme da se Samobor oslobodi ove napasti - istaknuo je Skendrović.

Vijećnici smatraju kako je Beljakova ostavka jedini moralan čin, a ako se to ne dogodi, najavljuju nove aktivnosti.