Crna kronika

Policija priznala propuste u slučaju obiteljskog nasilja

Autor: Biljana Starović / 18.02.2019.

Policija priznala propuste u slučaju obiteljskog nasilja

U slučaju obiteljskog nasilja koji se dogodio u petak popodne bilo je nekih propusta – priznala je policija. Otkrili su i da je bivši policajac, koji je pretukao 14-godišnju kćer, uhićen u autu dok je bježao s mjesta događaja.   

Bivši policajac koji je već osuđen kao obiteljski nasilnik u petak je istukao 14-godišnju kćer i to dok  ju je čuvao jer je njezina majka bila u bolnici. Majka je policiju nazvala u 16:59, a policija je u tom trenu postupila u skladu s informacijama kojima je raspolagala.  U 17:46 stigla je i dojava susjeda o tome kako je u tijeku obiteljsko nasilje u susjednoj kući.

- Trebalo je policiji 14 minuti da locira počinitelja, pronađe te uz uporabu prisile uhiti, dovede u IV. policijsku postaju, pruži mu liječničku pomoć, nakon čega su liječnici odlučili da počinitelj mora biti hospitaliziran - rekao je Stipo Mandić, voditelj Operativno-komunikacijskog centra PUZ-a.

Počinitelj je uhićen u autu dok je bježao s mjesta događaja, pri čemu je i izazvao prometnu nezgodu. I dok je prema nekim medijskim napisima, majka policiju zvala pet puta, oni priznaju da je bilo određenih propusta u komunikaciji. 

- U ovom slučaju bilo je malih propusta u komunikaciji, od strane operatera i od strane šefa smjene u IV. policijskoj postaji, no njihova komunikacija u cilju priklupljanja što boljih informacija nije zaustavila daljnje djelovanje djelatniak policije - kazao je Mandić.

Provest će se i disciplinski postupak kako bi se utvrdilo kolika je bila odgovornost policijskih službenika u komunikaciji. Policija će kriminalističku istragu nastaviti kada se završi hospitalizacija počinitelja.